قزوین_به گزارش بسیج، صبح امروز نشست خبری مدیران عامل صنعت آب و برق استان قزوین در سالن اجتماعات شرکت آب و فاضلاب استان قزوین برگزار شد.
منصور ستوده مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین در این نشست بیان کرد: پنج سال است که استان دچار خشکسالی شده و بر اساس آمار ایستگاه های هواشناسی، بارندگی در استان ۳۱۷ میلیمتر است. مصرف آب استان قزوین حدود دو میلیارد متر مکعب است که ۸۴ درصد شامل آب زیرزمینی، ۷۸ درصد کشاورزی، ۵ درصد در بخش صنعت و ۵ درصد در بخش آب شرب است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین گفت: لذا برنامه ها و مدیریت در بحث الگوی مصرف و بهرهوری کشاورزی تبیین شده که در همین راستا افزایش اعتبارات طرحهای آبی داشتیم که هشتصد میلیارد تومان اعتبار سال گذشته بوده و امسال نیز با افزایش چهل درصدی، هزار میلیارد تومان اعتبار جذب کردیم.
وی افزود: امسال توانستیم تخصیص ۲۶۰ میلیارد تومانی برای سد بالاخانلو ایجاد نماییم که نهایتا در تابستان آبگیری خواهد شد و برای اتمام این پروژه هزار و هشتصد میلیارد تومان نیاز است.
منصور ستوده عنوان کرد: با جذب اعتبارات پروژه سد نهب به اتمام رسید. در پایین دست این سد برای کانالهای یک و دو با حضور بهترین پیمانکار کشور همزمان با پروژه کانال اصلی، حدود ۹۰ کیلومتر نیز در حال اجراست و خوشبختانه توانستیم با این آب که پشت سد نهب جمع آوری کرده بودیم ۲۵ هزار مترمکعب آب وارد شریانهای استان نماییم.
وی عنوان کرد: سهم حقآبه استان از رودخانه شاهرود در سالهای گذشته ۲۵ میلیون مترمکعب بود و توانستیم طی دو سال گذشته، ۲ ممیز ۶ دهم میلیون مترمکعب حقآبه از رودخانه شاهرود بگیریم که نقش مهمی در آبیاری باغات و مزارع استان دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قزوین یادآور شد: به دنبال اخذ تخصیص بیشتر هم هستیم. در رابطه با شبکه دشت قزوین نیز حق آبهای از سد طالقان داریم که ۱۵۰ میلیون مترمکعب در حوزه کشاورزی، ۶۰ میلیون مترمکعب آب شرب و ۲۰ میلیون مترمکعب تغذیه مصنوعی است و با رایزنیهای صورت گرفته توانستیم در سال گذشته ۱۱۰ میلیون مترمکعب و برای بهار و تابستان ۶۰ میلیون متر مکعب حق آبه اخذ نماییم.
وی افزود: آبرسانی از سد طالقان پروژه بسیار عظیمی است که ۳۲۰ کیلومتر خط انتقال و ایستگاه پمپاژ دارد و قرار است آب شرب ۱۱۸ شهر را تامین خواهد کرد.
ستوده گفت: دوازده هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا این پروژه پایان یابد. در اولین گام سال گذشته ۲۱۶ میلیارد تومان تهیه شد و با پیمانکار قرارداد پنج کیلومتر ایجاد شد و به موازات آن حفاری کانال نیز انجام شده است.
انتهای پیام/۱۰۱۰